Så bygger du ett bullerplank

Buller är ett växande problem när det byggs allt fler vägar och bostadsområden. Ett korrekt monterat bullerskydd kan ge lugn och ro, men också minskad insyn.

Många besväras av buller och oljud. Genom att montera ett bullerskydd på rätt sätt kan du få såväl det lugnare och tystare samt uppnå en minskad stressnivå. Samtidigt minskar du också insynen till din tomt. Vi guidar dig till hur du går tillväga när du ska montera ett bullerplank!

Planering och research

Ett bra bullerplank ska givetvis vara ljuddämpande och insynsskyddande i största möjliga mån. Det allra viktigaste för att ett bullerskydd ska vara effektivt är att det ska vara tätt och placerat på rätt ställe. Det finns flera olika modeller på marknaden, såväl absorberande som reflekterande bullerskydd. Fråga en expert och förklara din situation för att uppnå bästa möjliga resultat.

Hur bygger man ett bullerplank?

Oavsett om du ska bygga ett plank för att skydda dig från insyn från grannen eller montera ett större skydd mot buller gäller det att kontrollera att allting sker korrekt. Detta eftersom i princip alla plank är bygglovspliktiga. Kontakta därför din kommun och kolla vad som gäller just för dig och ditt plank. Därefter måste du fundera på vilken typ av skydd du vill ha. Det går att köpa såväl färdiga moduler på marknaden som att bygga ett själv av lösvirke. En stabil grund är a och o för att planket ska hålla för väder och vind samt vara helt tätt. Minsta lilla springa i bullerskyddet gör stor skillnad i hur ljud uppfattas på andra sidan planket. Tänk på att bullerskydd bör utformas för att passa in i miljön som helhet, med hänsyn till exempel vägens höjd. Trä är därför ett lämpligt material eftersom det också är lätt, starkt och formbart.

Markskruv ger ditt insynsskydd en stabil grund

SlutaGrävs markskruvar ger ditt bullerplank en snabb och effektiv förankring. När du använder dig våra markskruvar istället för att gräva ner eller gjuta plintar sparar du både tid och pengar. Dessutom får du en snyggare och mer praktisk förankring eftersom du slipper vända upp och ner på trädgården.

Vi har certifierade montörer över hela landet som hjälper dig att hitta den bästa lösningen för just ditt projekt!

Kontakta oss idag för att hitta din närmsta montör!

Bullerplank monterat på markskruv - jordskruv