Skanska valde markskruvar från Sluta Gräv - Sluta Gräv AB Skip to main content
NÄR SKANSKA SKULLE BYGGA ETT NYTT BOSTADSOMRÅDE I HELSINGBORG VÄNDE SIG BOLAGET TILL OSS PÅ SLUTA GRÄV. VI MONTERADE BLAND ANNAT MARKSKRUVARNA TILL ETT BULLERPLANK.

Allt fler upptäcker att markskruvar är en stabil och effektiv lösning som håller länge. Bland våra kunder finns byggbolaget Skanska. De ville ha vår hjälp i ett projekt där de skulle uppföra nya radhus och villor i området Gustavslund i Helsingborg. Vårt uppdrag var att montera markskruvar till ett bullerplank och en bodetablering. Patrik Samevall, inköpschef i nordvästra Skåne för Skanska, är mycket nöjd med resultatet.

– Jag har bara positiva saker att säga. Skruvar förstör marken mycket mindre jämfört med om man ska in med stora maskiner och gräva och gjuta i ett sent skede, säger han.

Det var första gången som Patrik Samevall var med om att man i ett projekt inom Skanska anlitade Sluta Gräv, men sannolikt inte den sista.

– Vi kommer säkert att göra det igen. När förutsättningarna är rätt är markskruvar en mycket bra lösning. Startsträckan för att montera dem är kort och totalkostnaden bra, säger han.
Skanska hade haft ögonen på Sluta Gräv ett tag, innan man i Gustavslundsprojektet till slut bestämde sig för att testa markskruvar.

– Det är alltid intressant med nya produkter och lösningar. Vi hade inte riktigt trott att markskruvar skulle vara applicerbara på våra projekt. Men där hade vi fel, säger Patrik Samevall.