Spara tid med jordskruv - Sluta Gräv AB Skip to main content

Traditionell grundning med betongfundament kräver engagemang och byggtid genom grävning, dränering och gjutning, samt att du även måste isolera och återställa platsen.
En markskruv från Sluta Gräv fungerar på samma sätt som en betongplint. Skillnaden med denna innovativa metod är att du snabbare får ett stabilt markfundament som du kan börja använda på en gång. Markskruven är ett enkelt och smidigt alternativ när du ska bygga staket, trädäck, carport eller växthus. Med en grund av markskruv behöver du inte vänta på att betongen härdat, så snart våra montörer satt i skruvarna kan du börja bygga på ditt projekt.

Förkortad arbetsinsats

Markskruven fungerar alltså som en betongplint men det finns några avgörande skillnader. Det handlar framförallt om den tid du lägger ner samt arbetsinsatsen. Du kortar ner ditt arbete genom att du slipper frakta tunga betongplintar, gräva ner och gjuta fast dem samt vänta på att de härdas. Du behöver heller inte åka till bygghandeln för att inhandla enklare fästen som jordankare, våra markskruvar kan endast installeras av våra snabba och kunniga montörer.

Fler fördelar med markskruv

Det finns ytterligare fördelar med markskruven som har med tillgänglighet att göra. Våra markskruvar är monteringsbara året runt i all slags mark, även vid tjäle. Oavsett väderlek kommer alltså markskruven att monteras på några minuter. Det spelar ingen roll om underlaget du ska bygga på är svåråtkomligt, av sandjord, sten eller lera. För dig som har företag är det positivt. Dels sparar du byggtid, dels pengar genom kortare projekt som gör att du kan ta fler uppdrag

Kostnadseffektivt

När du väljer markskruv till ditt projekt slipper du alltså allt tungt förarbete samt härdningstider. Hela monteringsprocessen går på ett par minuter och du kan börja använda skruvarna till det du ska bygga direkt efter. Som kund gläds du åt den snabba leveransen och du som utför arbetet behöver aldrig skjuta upp projekt på grund av komplicerade väder- eller markförhållanden. Trånga utrymmen är inga problem och vi monterar skruvar där grävning inte skulle vara möjlig.

Bygg din egen altan

När du bestämt dig för att bygga en altan behöver du först utse en bra plats. Sedan behöver altanen ha en förankring i marken med cirka två meters mellanrum i alla väderstreck. Markskruven är det mest effektiva och självklara valet då den sparar mycket tid att bygga altan. Det enda du behöver tänka på är att förbereda en ritning. En montör från Sluta Gräv kommer sedan hem till dig och monterar skruvarna med rätt mått och avstånd efter ditt underlag. Efter det är det bara att börja bygga. Det gör du genom att fästa bärlinor i balkskruvarna, och när bjälklaget väl är på plats återstår bara att skruva trallen.

Enklare fritidshus

Det finns många olika utseenden och storlekar på sommarstugor och fritidshus. Marken som fritidshuset står på ligger ofta i utkanten av staden eller lite avsides i naturen där förhållandena kan vara mer komplicerade med mycket sten, kustjord, tung lera eller urberg. Allt detta gör att markskruven blir ett perfekt fundament och att föredra framför betongplintar som är svårare att gräva ner i den typen av underlag. Här kan du spara tid med markskruv då våra montörer är vana att arbeta i all typ av terräng. Specialmaskinerna som montörerna använder sig av kan ta sig fram i branter och svårtillgänglig mark. Har du dessutom kort om tid att bygga hus blir markskruven det klart bästa alternativet.

Att bygga carport

När du vill skydda din bil utan att ha ett garage är carport ett bra alternativ. Det är enklare att få bygglov till, men också billigare och mindre komplicerat att bygga. Det är viktigt med stabilitet för en carport, och därför är markskruven optimal som markfundament. Konstruktionen för en carport kan variera, men våra stolpskruvar eller balkskruvar passar oftast bäst. Eftersom en markskruv klarar samma belastning som en betongplint kommer du få ett ytterst stabilt fundament oavsett konstruktion och utseende. Dessutom kan du börja bygga din carport direkt.

Kontakta din lokala montör

Du kan enkelt kontakta din lokala montör som installerar markskruvar var du än befinner dig i landet. Det som garanterar att monteringen av markskruv blir utfört på bästa sätt är att montören har professionell kunskap och erfarenhet av alla typer av markförhållanden. Våra över 100 montörer är utspridda i landet och dessutom snabba och skickliga på sitt jobb. Det är en konsekvens av att de är vana vid att lösa alla situationer som kan uppstå vid en montering. Eftersom jobbet utförs snabbt sparar det även dig tid och pengar.

Vad är unikt med markskruven?

Markskruven är en innovativ produkt som löser ett högst praktiskt problem på ett smart sätt. Genom vår innovativa skruv som enkelt går att skruva ner i marken behöver ingen längre gräva en grop eller bära tunga plintar. Du behöver heller inte försöka få plintar i exakt höjd eller anstränga dig för att få dem raka. Du ringer bara montören som kommer och monterar skruvar med samma effektiva resultat, i exakt nivå.

Tjäna in tid jämfört med traditionella metoder

Ett traditionellt fundament av betong tar generellt några dagar att få på plats med grävning, gjutning och den efterföljande torktiden. Markskruven löser detta på en eftermiddag. Sluta Gräv har på så sätt revolutionerat byggmarknaden med stora besparingar när det gäller tid och fysisk ansträngning. Tänk dig en byggarbetsplats med jordhögar, förstörd gräsmatta och uppbruten asfalt som betonggrunder medför. Jämför det sedan med ett litet hål i marken. Det är den enda avtryck som markskruven gör på sin omgivning.