Sluta gräv har utsetts till ett superföretag!

För andra året i rad kvalar Sluta gräv in på Veckans affärers lista över superföretag. Kraven är tuffa – bara drygt en promille av alla svenska bolag klarar kriterierna.

 

Bisnode och Veckans affärer tar årligen fram en lista över svenska superföretag som lever upp till flera högt ställda krav när det gäller tillväxt, vinst, avkastning, effektivitet, kapitalstruktur och finansiering.

Kraven är så hårda att bara ett fåtal av alla Sveriges bolag klarar att leva upp till dem. Av 430 000 undersökta aktiebolag lyckades bara 728 ta sig in på årets lista. Det motsvarar ungefär en promille av företagen.
Ett av superföretagen på listan är Sluta gräv, med huvudkontor i Helsingborg.

-Vi är väldigt stolta över att vara med. Det visar att vi är ett stabilt bolag med stark utveckling. Fler och fler upptäcker fördelarna med att använda markskruvar i stället för betongplintar, säger Richard Alm, vd för Sluta gräv.

För att kvalificera sig till listan räcker det inte med att visa bra resultat i ett eller två år, utan man måste ha levt upp till de tuffa kraven fyra år i rad. Sluta gräv lyckades ta sig in på listan redan förra året, det vill säga det första året som det överhuvudtaget var möjligt eftersom företaget bara funnits i sex år.

-Det betyder att vi visat starka siffror från start och att vår affärsidé fungerar. Det är skönt att få det svart på vitt på det här viset, i en oberoende undersökning, säger Richard Alm.

Sluta gräv grundades 2012 och hjälper företag och privatpersoner att montera markskruvar till olika typer av byggprojekt, exempelvis trädäck, staket och småbyggnader. Fördelen jämfört med att gjuta plintar är att man sparar tid och slipper tunga arbetsmoment som grävning och gjutning.

Det är det fjortonde året i rad som Bisnode och Veckans affärer tar fram listan ”Superföretagen”.

Den röstas inte fram av någon jury, utan bygger på bokslutsinformation från alla svenska aktiebolag som omsatte mer än tio miljoner under fjolåret. Information som sedan viktas och analyseras noggrant.

Sluta gräv - årets superföretag för andra året i rad

För mer information kontakta Richard Alm:
richard.alm@slutagrav.se
+46 70-5648301