Montera stängel med markskruv | Slut Gräv Skip to main content

Montera ett stängsel med markskruv

Ett stängsel kanske inte är det vackraste att ha på sin tomt eller sin mark men det är i många fall nödvändigt. Och om du behöver skydda någonting – barn, djur, planteringar eller din tomt är ett stängsel förmodligen det smidigaste alternativet. Även om ett stängsel inte ger samma vindskyddande effekt som till exempel ett plank är det ett prisvärt alternativ som inte kräver särskilt mycket underhåll.

Till att börja med; du behöver inte bygglov för att sätta upp ett stängsel så du får med andra ord sätta upp det var som helst på din tomt. Med ett undantag – för att sätta upp stängslet på tomtgränsen krävs att du har avtalat det med din granne.

Lätt att montera

Att sätta upp ett stängsel är inte särskilt komplicerat, däremot kan materialet väga en del och det kan i många fall behövas två personer vid montering. Innan du införskaffar ditt material så bör du rita upp en skiss över det område som du vill hägna in. Gör skissen så noggrant som möjligt och markera hörnstolpar och grindstolpar tydligt på ritningen. Du kommer ha mycket glädje av skissen när du ska ge dig ut till en återförsäljare och köpa material. Med skissen som underlag får försäljaren en tydlig bild över ditt bygge vilket gör att hen kan ge dig rätt material och även nyttiga tips.

Var noga med marken

En vanlig fallgrop när det kommer till stängselmontering är att det slarvas med att kolla upp marken som stängslet ska monteras på. Det kan finnas vattenledningar i marken under ditt stängsel som inte får gå sönder eller så är det inte tillräckligt plan mark där stängselgrinden ska placeras. Innan du hänger upp grinden bör du som sagt undersöka marken runt grinden ordentligt, då det är viktigt att området är plant så att grinden kan öppnas och stängas utan bekymmer. Ett tips är att också tänka en extra gång hur stor grind du faktiskt behöver. Även om du inte planerar att köra igenom grinden med två bilar är det kanske ändå praktiskt med en dubbelgrind.

Använd SlutaGrävs markskruv när du förankrar ditt staket

Med våra markskruvar blir det både billigare och enklare att sätta upp ditt stängsel! Istället för att gräva upp hela trädgården och sätta ner betongplintar kan du använda våra markskruvar med ett mycket bättre och stabilare resultat.

Vi har skruvar för alla olika typer av markförhållanden och byggen. Vår rörskruv passar utmärkt vid förankring av ett stängsel men skulle du ha besvärlig terräng på din tomt så hjälper vi dig att hitta den bästa lösningen för dig!