Pyörre-huset - Sluta Gräv AB Skip to main content

Aulis Lundell Oy har varit en föregångare inom finsk stålkonstruktion i 40 år. Aulis Lundell och miljöministeriet gör det stålramade Pyörre-huset för Lohja bostadsmässa 2021. Modellhuset för koldioxidsnålt koldioxidutsläpp revolutionerar finskt bostadsbyggande.

”Stopdigging’s markskruv gav oss friheten att lyfta vårt runda hus precis tillräckligt från marken för att skapa en känsla av ett flytande hus. Men, det är inte bara en känsla av att huset flyter och en mild beröring av moder Jord, men verkligheten är att när Pyörre har nått slutet av sin livslängd kan jordskruvarna dras ut ur marken, vilket betyder att ärren på Moder Jord är minimala. Stopdigging’s markskruvar är exceptionellt väl lämpade för vårt lättviktsbygge och vi är mycket glada över att ha upptäckt det som ett bra alternativ för husfundament. Du är välkommen att se resultatet i sommar på bomässan 9 Juli – 8e Augusti i Lohja, Finland. ” – VD, Aulis Lundell Oy, Leena Lundell

Stål som material

Stål är ett av få material som verkligen är slutet för återvinning. Stål förbrukas inte. Det används om och om igen utan att drabbas av kvalitet eller styrka. Till skillnad från de flesta material kan kvaliteten och hållfastheten hos stål förbättras under återvinning.