Mitt val av grundläggning - Sluta Gräv AB Skip to main content

Mitt namn är Jens Erneholt och jag ska bygga ett jättehäftigt hem. Jag är utbildad civilingenjör inom konstruktion/produktion och så har jag en examen som arkitekt. Idag jobbar jag som produktionschef på Sizes, ett företag som bygger bostadsmoduler i massivt trä.

Nästan varenda detalj i mitt blivande hem är handplockat, väl genomtänkt och nytänkande. Jag driver själv projekteringen under arbetsnamnet #worldsbesthome, vilket hintar om att jag har väldigt hög målsättning på slutresultatet.

Att bygga så mycket som möjligt i TRÄ var en självklarhet för mig, då jag vigt min professionella karriär åt detta fantastiska, miljövänliga, förnyelsebara, väldoftande och hälsosamma naturmaterial.

Att blanda mellan korslimmat, limträ och Kerto för att optimera byggnaden ser jag som en underbar möjlighet att kunna använda det bästa marknaden kan erbjuda. Då jag har väldigt höga miljö- och energikrav på hemmet så har jag lyckats skala bort all betong, gips, plast och petroleumprodukter. Målet är att jag ska skapa ett hälsosamt hem till mig och min underbara familj, ett hem som välkomnar och är hälsomsat för min familj.

Ett sådant speciellt hem måste ju ha en stabil grundläggning, då givetvis helt utan betong för att minska vår miljöbelastning.

Den enkla och ganska uppenbara lösning blev då markskruv från Sluta Gräv. Jag sparar tid, miljö och pengar på att välja bort den traditionella betongplattan.  Det blev en så kallad ”no-brainer” för mig. 62 stycken skruvar på 2,5 meters längd har skruvats ner i den skånska myllan. Det är en ganska gedigen byggnad så det behövs rejäla skruvar. Det är en fröjd att se dessa rejäla skruvar sakta men säkert skruvas ned i marken och ”gifta” sig med leran.

Jag ser verkligen fram emot att fortsätta bygga upp mitt nya hem, nu med en stabil grund som ger en trygghet för mig och min familj.

Leave a Reply