Bygg smart –
grunda med markskruv

Tillsammans med oss på Sluta Gräv

Vi förenklar ditt grundjobb

Sluta Grävs markskruv fungerar på samma sätt som en betongplint, fast bättre. Vi monterar skruvarna åt dig och du får snabbt ett hållbart och stabilt markfundament som du kan börja använda direkt. Våra markskruv är det enklaste valet när du till exempel ska bygga trädäck, staket, attefallshus, uterum eller carport. När du väljer en grund av markskruv slipper du vänta tills betongen härdat – så snart vi satt skruvarna på plats kan du börja bygga.

Sluta Gräv AB är ett svenskt företag som har skapat och utvecklat markskruven: en modern och kostnadseffektiv markförankring för såväl stora som små byggprojekt.

Fyll i en förfrågan nedan, så kontaktar vi dig!

Skicka gärna med ritning för ditt byggprojekt som kommer vara underlag för offert. Meddela om du vill ha hjälp med förbesiktning eller om du gör den själv samt vilket datum som du önskar få installation av markskruv.


Detta bör du tänka på innan du beställer installation av markskruv

När du ska beställa en installation av markskruv behöver du informera Sluta Gräv vilka markförhållanden det är där du ska bygga.

Om du inte har möjlighet att göra detta själv kan du beställa en förbesiktning av vår montör som åker ut och hjälper dig med detta*

  • Hur ser marken ut idag där huset ska stå?
  • Har ni provat att gräva där huset ska stå?
  • Syns det berg där huset ska stå?
  • Är det stor nivåskillnad där huset ska stå?

För att kontrollera markförhållandena kan man sticka ner ett spett eller gräva med spade ca 50 cm ner i marken för att se om det är berg eller mycket sten. Har man tillgång till ett lite längre armeringsjärn kan man slå ner det med en hammare till ca. 1m på ett antal platser där man tänkt anlägga sitt projekt. På så vis kan man bilda sig en bra uppfattning om det finns hinder i marken eller ej.

*Extra konsultationskostnad tillkommer utöver offert vid förbesiktning på plats.

Stor nivåskillnad. Prova att lägg en planka (ca 3 m) med ena änden vilande på marken. Lyft sedan i andra änden och håll ett vattenpass på plankan så att den är i våg. Mät sedan avståndet till marken från undersidan av plankan i den ände ni lyft. Hur stor höjdskillnad är det? Mät sedan avståndet till marken från undersidan av plankan i den ände ni lyft. Hur stor höjdskillnad är det?

Är ledningar och dylikt i mark tydligt markerade?

Läs med på www.ledningskollen.se, en gratistjänst tillgänglig för alla.

Efter beställning sker detta.

Vi kommer kontakta dig om information om markförhållandena där ditt bygge kommer stå. Utifrån ritning och markförhållanden skickar vi en offert. När du godkänt offer kommer vår montör kontakta dig för att boka ett datum för markskruvsinstallation.

Innan vår montör kommer ut på byggplats behöver du se till att marken är röjd samt att du har märkt ut med stora stenar eller färgspray exakt där hörnen på ditt byggprojekt ska vara.
Efter alla markförberedelser kommer vår montör ut till byggplats och installerar markskruv och sen är allt klart för att resterande bygge kan påbörjas.

Är du redo att sätta i gång med ditt bygge?

Såhär funkar det med våra skruvar

1

Planera ditt bygge – boka in montering

Kontakta oss när du börjar att planera ditt byggprojekt – och undvik på så sätt att redan från start att blanda in betongblock och tung grävning. Vi hittar en optimal lösning och ger dig ett kostnadsförslag. Sedan kan du mäta, beräkna materialåtgång och åka till bygghandeln. När du är redo bokar vi en dag för montering.

2

Vi monterar snabbt och smidigt åt dig

När det är dags kommer vi hem till dig och monterar. Vi förborrar marken till ett visst djup beroende på vilken skruv som används. Detta hjälper skruven att hamna så rakt som möjligt, uppnå sin högsta möjliga kapacitet för underlaget. Om mindre stenar stöts på kan man spräcka dem. Utrustningen är smidig och förstör därför inte din trädgård.

3

Sista skruven är på plats – börja bygg!

Sluta Gräv monterar din grund snabbt och i samma ögonblick som vi installerat sista skruven kan du, eller någon annan, börja bygga. Du slipper vänta på betong som härdar och behöver inte tänka på att återställa marken omkring skruvarna. Kliar det i fingrarna – kör hårt!

4

expectedLife

Njut av ditt hållbara bygge

Grattis! Nu är det dags att njuta av ditt drömprojekt som har förverkligats tillsammans med Sluta Gräv. Du har gjort ett val som innebär en snabbare process, ett klimatvänligt alternativ och en hållbar lösning som tryggt kommer att bära ditt bygge långt in i framtiden.

*Sluta Gräv anger en uppskattad minsta livslängd för sina markskruvar. Värdet speglar det antal år en installerad skruv förväntas uppfylla sitt tekniska syfte under normala förutsättningar – och är baserat på flerårig erfarenhet och forskning.

VÅRA SKRUVAR OCH APPLIKATIONER

Vi har markskruvar för alla ändamål

products

SGC ADAPTERSKRUV

Vår universalskruv SGC har en rund platta med flera hål för applikationer och plattans storlek medger stor justeringsmån i två led. Skruvens kraftiga dimensioner i kombination med en extra tjock zinkbeläggning gör den stark och tålig och därmed lämplig för tunga jobb.

Används bland annat till:
Moduler
Solceller
Plank
products

SGP ADAPTERSKRUV

Vår adapterskruv SGP har ett centralt hål i dess huvud med kraftig gängning, vilket gör att den passar många olika applikationer. Designen medger god justermån och passar därför perfekt för projekt som kräver flexibilitet men som har mindre lastkrav.

Används bland annat till:
Moduler
Solceller
Plank
products

SGU Balkskruv

Våra balkskruvar är det rätta valet när du vill montera en grund av liggande reglar, exempelvis ett bjälklag till en friggebod eller bärlinor till ett trädäck. Skruvarna finns i fem längder vilket gör det möjligt att – direkt med skruvarna – jämna ut nivåskillnader i marken med bibehållen stabilitet.

Används bland annat till:
Trädäck
Friggebod
products

SGN RÖRSKRUV

Rörskruven är vad den heter – en rörformad markskruv avsedd för att hålla fast ett avlångt eller cylinderformat föremål inuti skruven. Den finns i flera dimensioner för olika behov och när rörskruven är monterad är det bara att föra ner det som ska förankras och fixera det med fyra bultar, snabbt och enkelt.

Används bland annat till:
Skyltning
Parkmiljö
Avspärrning
products

SG EX ADAPTERSKRUV

SGC EX består av 3 delar. En skruv, en mellandel och en topp. Med denna modulära markskruv kan man fortsätta att bygga tills man uppnått det djup eller den kapacitet som efterfrågas.

Används bland annat till:
Moduler
Plank
products

SGS STOLPSKRUV

Nu kan du sluta gjuta stolpfundament för gott. Våra stolpskruvar gör jobbet snabbare och enklare – men precis lika stabilt som traditionella plintar. Skruven finns i två olika standardbredder för att passa ditt projekt.

Används bland annat till:
Carport
Staket