Årets Företagare Helsingborg

 

Sluta Gräv har utsetts till Årets Företagare i Helsingborg. Bolaget är ett modernt exempel på hur viktigt det är att tänka utanför boxen, enligt motiveringen.

Tidigare i år utsågs Sluta Gräv till ett av Sveriges Superföretag av tidningen Veckans Affärer. Nu är det dags för nästa utmärkelse. Organisationen Företagarna har utnämnt Sluta Gräv till Årets Företagare i Helsingborg.

-Vi är väldigt stolta och känner att det här är en perfekt avslutning på ett väldigt framgångsrikt år för oss på Sluta Gräv. Det är ytterligare ett kvitto på att det vi gör är rätt, säger företagets vd Richard Alm.

Årets Företagare är Företagarnas mest prestigefyllda utmärkelse och delas ut på både lokal, regional och nationell nivå. För att överhuvudtaget bli nominerad ska man uppfylla en rad kriterier som handlar om lönsamhet, kreativitet och ett gott ledarskap.

De lokala vinnarna i Årets Företagare går vidare till en regionfinal vars vinnare sedan tävlar om att bli Årets Företagare i Sverige. Den nationella finalen äger rum i oktober i Stadshuset i Stockholm.

Så här lyder juryns motivering om Sluta Gräv:

”Sluta Gräv är ett modernt exempel på hur viktigt det är att ’tänka utanför boxen’. Sluta Gräv har identifierat ett arbetsmoment som alltid utförts på ett visst sätt, och hittat en enklare och annorlunda lösning. Sedan har man haft entreprenörsmodet att våga satsa på denna lösning. När företaget och produkten fått fart har man tagit nästa stora steg genom att komplettera entreprenören med en extern ledning”.